Filosofi

En morgonpigg filosofi

EarlyBirds är en jättegod, ekologisk, närproducerad Musli som är handgjord med mycket kärlek av mig och min familj. Vi bor i Varberg och vi tillverkar muslin i Apelviken alldeles intill havet.
EarlyBirds Musli säljs på ett antal utvalda lokala butiker och på nätet. Under sommaren hittar du oss också på Torget i Varberg på Onsdagar och Lördagar.
Jag hoppas EarlyBirds Musli kommer bli din bästa vän på morgonen och något du längtar till på kvällen ♥

EarlyBirds Story

I ungefär 10 år har jag gjort min älskade Musli till familjen och till vänner. Det började med att jag inte hittade vad jag sökte på marknaden, dvs en god, nyttig Musli, utan kanel, socker och vanilj, så jag började göra min egen. Jag testade mig fram i ett par år tills jag hittade en perfekt blandning av frön, gryn, nötter och frukt där olika delar är rostade på olika sätt. Det är det receptet som idag är EarlyBirds Original Müsli.
Mina vänner som fått en burk Musli kom allt oftare tillbaka med tom burk och ville ha den påfylld, och det var inte ovanligt att muslin försvann i en rasande fart. Jag gjorde ny var och varannan vecka. En helg då jag stod och gjorde ny Musli var det plötsligt självklart, Muslin skulle ut på marknaden…

De tidigaste fåglarna…

Jag har alltid varit morgonpigg och älskar att ha en lång dag framför mig och få mycket gjort. När Patrik på reklambyrån föreslog namnet EarlyBirds var det så rätt, EarlyBirds Breakfast Company var fött.
Early Birds Will Catch The World, ett något omskrivet ordspråk blev snabbt grundfilosofin bakom företaget EarlyBirds och något som också väl speglar oss som driver företaget. En bra morgon ger en bra dag, och en förutsättning för en bra morgon är en bra frukost. En bra frukost innehåller bara bra råvaror, är bra för kroppen och för miljön. Kommer man upp och igång tidigt får man mycket gjort och man kan fånga både dagen och världen.
Välkommen till EarlyBirds värld!